Stucwerk

Pleisterwerk

Hiermee word bedoeld het strak en glad maken van bestaande muren nieuwbouw of renovatiewoningen. Pleisterwerk is alledaags en past in ieder interieur. Ook heeft pleisterwerk een voordeel het is makkelijk te repareren na beschadiging en makkelijk over tex baar.

Behang klaar

Dit wil zeggen dat de wanden minder glad zijn als pleisterwerk en wat ruwer aanvoelen, na droging zijn de muren geschikt voor het aanbrengen van spachtelputz, schuurwerk en behang of structuurverf.

Schuurwerk

Schuurwerk is toe te passen in bijna elk interieur. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal opdroogt en niet meer getext hoeft te worden. Schuurwerk is ook wel bekend van de halve maantjes, dit heeft te maken met zandkorrels die zich in het gips bevinden en door sponsslagen en strijklicht als halve maantjes worden gezien. Dit kan pas toegepast worden als de bestaande wanden vlak zijn of behang klaar, omdat dit een afwerking product is kan dit niet als een dikke laag worden aangebracht, ook oogt deze wand afwerking druk door de slagen van de spons bij licht inval. Schuurwerk is onmogelijk te repareren zonder zichtbare schade.

Spachtelputz

Is een sierpleister ook wel een verzamelnaam voor kunstharsgebonden producten met een korrelige structuur t.b.v. de eindafwerking van de wanden. De sierpleisters zijn verkrijgbaar in verschillende structuren en met verschillende korrel groottes, ook is spachtelputz in de door u gekozen kleur leverbaar. Een sierpleister product is hard en stootvast en tevens ook afwasbaar en over tex baar. De structuur is bovendien door en door gekleurd.

Spuitwerk

Spuitwerk is de laatste jaren enorm populair geworden. Met name in nieuwbouw woningen en utiliteitsbouw wordt deze manier van muur afwerking veel gebruikt. Deze spackpleister is minder sterk dan spachtelputz en moeilijk repareerbaar.